Mat som gjør deg glad

Hei alle sammen!

Det kom opp et ønske om vi kunne skrive om mat som gjør deg glad. 

Og det er selvfølgelig sunn mat. Noen tenker kanskje at sukkertøy gjør det glad, det kan jo forsåvidt stemme. Spiser du litt snop, kan du bli hyper og glad. Men dette her hjelper deg ikke til å bli glad i lengden. Det gjør det jo feitere og slappere. Et sunt kosthold kan redusere plager og gjør deg gradvis gladere. Det kan også hjelpe mot deprisjoner. 

Generelt bør du sørge for å få i deg grove kornprodukter, frukt og grønnsaker, fisk og magert kjøtt. Spiser du flere små måltider i løpet av dagen, minst hver tredje til fjerde time, vil blodsukkeret holde seg stabilt og trangen til søt og usunn mat vil minskes.

Så er her maten som defintitivt gjør det glad, men kanskje ikke frister så veldig.

 ? Fisk - er rik på Omega-3 som holder humøret oppe. Kanskje ikke noen er så veldig glad i fisk, men når du tilbreder den riktig, og på laksen kan du for eksempel kryddre med krydder du liker, og ha pastasalat tilsiden. 

? Havregryn med melk er en flott start på dagen. Så kan du tilsette det du ønsker, for eksempel banan, eple eller rosiner. Frokost som dere sikkert vet dagens viktigste måltid. 


? Fyll flaska med vann. Det er veldig viktig å få i seg riktig med vann iløpet av en dag. 


? Frukt og grønnsker. 5 om dagen vet dere vel om. Noe som er lurt er å kutte opp frukten og grønnsakene. Det som også er veldig godt, er å ha en dip å ha til grønnsakene. Du trenger ikke å vær glad i grønnsker for å like det. 

? Magert kjøtt. da sikre du et tilstrekkelig inntak av en rekke næringsstoffer som du trenger. 


Dette ble jo rene slankeinnlegget, men det er hvertfall maten som gjør deg glad. 

-Elly

Inspirational posts »Hippie style


 

Er det bare jeg som ELSKER moderne hippie style? Jeg mener, farger, pastell, frynser, fjær, fletter, fritt bølgete hår! Det er jo til å elske! Det er så naturlig, ser så avslappende ut, samtidig som fresht og søtt. Jeg har ikke ord på hvor mye jeg ønsker meg av alt når jeg ser på slike bilder. Stor, stor inspirasjon!

Er jeg den eneste som syns det er helt unikt?

-Sadie

Min første fest

Da tenkte jeg at jeg skulle fortelle om min første fest med alkohol tilstede. 

Jeg var vel rundt 13 år tenker jeg. Det var hvertfall sommeren til ungdommsskolen. Kul som jeg var, hang jeg  veldig ofte i byen, og kom i kontakt med eldre folk. Disse her pleide jo å henge på fester hver helg. Jeg hadde begynt å få godt kontakt med han ene gutten i gjengen der. Og han spurte meg jeg ville komme på festen han skulle ha i helgen. Selvfølgelig ville jeg det. Jeg kom der i en superkort kjole, pushet puppene så langt opp mot ansiket at det går ann og høyhælte sko jeg knapt greide å gå med. Uten alkohol. Kjente de fleste som var der, men alikevel følte jeg meg litt nervøs, iogmed at jeg ikkje hadde vært på en slik fest før. Jeg fikk drikke av de andre, øl, cider, smirnoff og drinker med masse vodka oppi. Alt gikk ned, lite tålte jeg, og drita ble jeg ganske så fort og gang ble det. Kan vel si at jeg husker vel egentlig ikkje så veldig mye mer av den festen. Våknet hvertfall opp på festen med mange andre sovende rundt meg og spy på hele kjolen min. Hadde jo selfølgelig sagt til mor og far at jeg skulle sove hos en venninne, så de ante fred å ingen fare. Flaut da og komme hjem så skutt så jeg var. Konsekvenser fikk det også. Men det trenger vi ikke å gå nærmere innpå. 

-Elly

Vanskelige spørsmål »Vanskelige svar

Hei søte lesere. 

Dere har vel alle fått et spørsmål som er helt umulig å svare på? Et spørsmål du aldri vil bli utsatt for, hvis det gjelder alvor og ikke bare for tull. Slike som "Hvis du måtte velge å la enten søsteren din dø eller moren din dø, hvem ville du ha valgt?", "Hvis den eneste måten faren din kunne overleve på var at du måtte dø selv, hvilken avgjørelse hadde du tatt?". Ja, dere forstår sikkert pointet. Men slike spørsmål er egentlig så dumme, fjerne og heldigvis litt urealistiske, selvom det sikkert skjer hver dag, men ikke akkurat i Norge. Lukk øynene og se deg selv i en slik situasjon, hva hadde du gjort?..

Har du noen gang opplevd å få et vanskelig spørsmål? 
Fortell oss om det! :)

-Sadie 

De vakreste sommerdrømmene

 Nakenbade - Sammen med gode venner, sommerflørten eller bare alene. Hva er vel herligere enn et lite friskt nakenbad på en varm og deilig sommerkveld? Lat deg på stranden - Ta på deg fresh bikini, sol deg, og kikk på strandens kjekke gutter, da kan vel ikke livet bli bedre?

 Spis jordbær og is - Ingenting er vel bedre enn friske jordbær sammen med herlig vaniljeis på en varm, deilig sommerdag, midt i solsteken? Kjenner jeg gleder meg bare ved tanken! Reis - Opplev nye steder, se nye ting, få nye minner. Hvor som helst. Norge kan være et like bra sted som i utlandet, det er opplevelsene som betyr noe.  Sene kvelder - Strandkvelder sammen med venner, god mat og hygge. Gitarspilling og allsang, bading og kosing på varme sommerdager.  Nyt livet - Gjør akkurat det du ønsker. Drikk deg full sammen med gode venner, le masse, og bare ha det morsomt på fine sommerkvelder. Ikke stress, senk skuldrene og pust ut; du har ferie.  Les bøker - Hva er vel mer avslappende enn å lese en god bok på stranden? Eller om du er på en kjip hyttetur sammen med søsken og foreldre? Finn deg ditt eget lille sted der du kan slappe av for deg  selv og lese en god bok.   Flørt - Deppa på grunn av singellivet? Fortvil ikke - sommeren er til for å flørte. Skru på sjarmen og sjarmer de beste guttene i senk. Skaff deg din sommerflørt og del hete kvelder på stranden, i skogen, hvor som helst. Dra på festival - Hva kan vel være morsommere enn dette? Del opplevelser og minner sammen med venner, og ikke minst; få nye venner. Lytt til god musikk, ny musikk og la deg inspirere. Kle deg så  sprøtt som du ønsker, for festivaler har ingen grenser. Sov i telt og ha hyggelige kvelder sammen med de andre og få festivalfølelsen.  Nattlige utflykter - Dra ut om natten for å møte en god venninne. Kun for å gå. Gå tur i det fine været, høre på stillheten, lukt sommeren og kjenne gresset under tærne. Ligg i gresset og kikk på stjernene,  se hvor fantastisk verden er om natten og hvor vakkert det er. 


-Sadie

Homofil, bifil, lesbe, whatever

Hei folkens! 

Lenge siden jeg har blogget nå, men nå kommer vi tilbake og skal prøve å få blogget minst en gang til dagen, men det er  litt tungt som dere har forstått. 

Men over til temaet. I dagens samfunn kan det både være lett og vannskelig å komme ut som homse, lespe eller bifil. Noen er veldig heldige og får god støtte, mens andre mister mange nære og i mange tilfeller blir støtet ut av familien, de vil rett å slett ikke ha kontakt med personen lengre. Heilt forferdelig spør du meg. 

Veldig mange unge, er redde for dette her, å måtte stå fram. Redde for andres reaksjoner osv. Du kan egentlig ikke se på så mange at de for eksempel er homofile, lesbiske eller bifile. De er helt vanlige mennesker. Helt normale og ikke minst like mye verdt som alle andre, og det finnes absolutt ingenting vondt i dem.
Det er jo selfølgelig mange menn som kan virke femi eller damer som er "guttete", og da dømmer vi med en gang. Og kanskje begynner å kladre dem for det. Galskap spør du meg.

Så noen visse mennesker der ute, please, skjerp dere. Tenk deg at du sto i den situasjonen, ikke har det så lett, og får det kanskje verre. Vær grei med hverandre, respekter. 
Fint ordtak; "Det handler om respekt, ikke sant?" 

-Elly

Hei

Hei søte. 

Hvorfor blogger dere ikke lenger?

Haha, hva skal grunnen være? Kanskje litt sløvt fra vår side, har vært påskeferie, som vil si at vi alle tre har vært bortreiste noen dager. Så svikta blogg.no også en stund. Mistet litt blogglysten og gnisten også.. Itillegg til noe som er veldig vanskelig for oss å komme videre som har skjedd. Døden er forferdelig, det syns nok alle. 

Vi blogger gjerne ikke like mye som før, men litt nå og da, hvertfall litt hver uke. Vi setter stor pris på at dere klikker innom bloggen vår, og vi er utrolig takknemlige for de godt over 100 leserene vi har hatt hver dag, som følger oss. 

Tusen takk.Velkommen!


B1tches » Litt utenom det vanligearkiv


August 2012
Juli 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012

kategorier


Blogg
Dypere
Inspirational posts
Min første gang
Mitt første kyss
Sex

favoritter

  • blogg.no
  • Få din egen blogg!


  • designet er laget av:


    Caroline Maria

    TIL TOPPEN AV BLOGGEN
    hits