Partygirl

Hei søte. 

Tusen takk for fine og inspirerende tips på forrige innlegg. Vi fikk positiv motivasjon! Tenkte å starte med første tipset om første gangen vi var på en ordentlig fest. Som dere vet er vi tre jenter, så det kommer vertfall 2 innlegg til om dette. 

Jeg gikk i 8 klasse og var en skikkelig bertete, bimbo, oppmerksomhetsyk chick. Neida, bare ekstremt opptatt av å være så kul som mulig. Jeg og tre (fire?) andre jenter fant ut å finne en fest her i Drammen ivertfall. Storesøster og jeg var alene hjemme i helgen, og hun var gammel nok til å dra ut på byen, så jeg og jentene skulle være snille å holde oss hjemme. He-he!Alkohol tok vi fra kjøleskapet, som tilhørte mor, far og storesøster. Vi hadde ingen anelse om hva vi drakk, men den dag i dag vet jeg at mesteparten bestod av sprit. Så vi drakk litt hjemme, og tok resten med oss ut. Møtte et par gutter som også var på jakt etter en fest. Og det fant vi. Et hus med sikkert over 200 drita ungdommer. Fjortiss og "kule" som vi var festa vi som bare det. Husker også at jeg følte meg såå heldig, kul og voksen som stod å klina med en 17åring hele kvelden. Han fikk meg også til å ta en blowjob på ham, og gjett hvem som følte seg konge da? Var meg det.. Ellers var det ikke mer som skjedde annet enn at jeg aldri hadde hatt værre hodepine dagen etter, og så mange blåmerker på beina før. 

-Sadie

Hva skal vi blogge om?

Hei alle søte lesere <3

Tenkte å spør om hva dere vil vi skal blogge om!
Bare kommenter og fortell hva dere enn måtte ønske. Vi blogger om nesten alt mellom himmel og jord :)

 
-Bloggerne

Inspirasjon - soverom

Hei, litt dårlig blogging her nå for tiden, men håper dere har forståelse for det, ettersom hva vi går gjennom for tia.

Lurte litt på noe, åssen er drømmerommet deres?

Selv syns jeg lyse pastellnyanser er nydelige farger å bruke da. Jeg syns det er helt utrolig inspirerende å se bilder av slike drømmerom, som faktisk ikke er urealistiske heller! Selv er jeg egentlig ganske fornøyd med rommet mitt, for jeg startet oppussingen for ca 1 år siden, og nå er det slik jeg alltid har ønsket å hatt det. Det som er litt morsomt, er at jeg enda ikke er ferdig med innredningen. Jeg finner liksom alltid noe jeg må finpusse på! 

Sånn små deltaljer som du får kjøpt på b.l.a kremmerhuset, feel, Den Franske Landstil osv, er helt nyydelig! Der finner du helt utrolig søte småting, og faktisk søte møbler også. Helt herlig å ha i rommet om du liker det litt sukkersøtt.Tenkte ikke jeg skulle skrive så mye mer. Legger heller ut noen fine bilder!

-Sadie, Elly                                                                                                   

Kort eller langt?

Hei alle søte lesere!

Tenkte jeg skulle skrive litt om hår/frisyrer. Jeg har langt og plommefarget hår, men jeg syns at kort hår kan være kulere enn langt til tider. Spørs egentlig hva slags ansiktsform du har. Kort hår kan fremheve kinnbeina. Victoria Beckham hadde en kul kort frisyre en gang. 
Utrolig kult egentlig. Syns egentlig hun passte kort hår bedre enn langt. Hun så litt mer voksen ut.Emma watson klippte seg jo kort etter harry potter filmene om det ikke var før. Jeg syns hun passet det, men hun så mer uskyldig og søt ut med langt hår. Fin er hun uansett.

 Hva syns dere om kort hår?


-Idunn

Litt vanskelig for tia..

Hei alle søte lesere.

Tenkte bare å informere dere om at bloggingen blir nok litt svakere akkurat nå. En veldig god, og nær venn av oss ble i dag utsatt for en bilulykke og drept. Dette er veldig vanskelig for oss, og vi har litt andre ting å tenke på for tiden enn bloggen. Håper dere forstår. 
Skeptisk til nye folk?

Heia alle der ute!

Noe jeg har lagt merke til er hvor skepisk vi er til fremmede mennesker. Vi kan for eksempel ikke sitte med en fremmed på bussen, står heller, går helt fint liksom. Eller andre steder, si på en konsert, et sete imellom. Er ikke alle som er sånn da, men noe som dette ser jeg så å si hver dag.

Skjønner ikke dette helt, vi mennesker har blitt så ?kresne? på en måte. Finner ikke det rette ordet akkurat nå. Vi har blitt så skeptiske. Dømmer folk på en måte.  

Vær litt mer åpne!

 Snakkeees!

- Elly

 

Umulig.

Hei søte. 

Nå har jeg letet rundt på nettet for å prøve å finne en side der de sender gratis bind til de som ønsker det. Men gjett hva, det er rett og slett umulig å finne en plass der de gjør det. Virker som de kun deler ut gratis tamponger. (Her)

Faktisk, det eneste, og beste tilbudet jeg fant var dette.  Kiwi gir hver 4. pakke bind, truseinnlegg og tamponger gratis. Du vil ivertfall få et slik avtalekort i kassen neste gang du handler. Det er jo en grei deal!

Så til dere som ønsket en side for gratis bind også, vi får håpe på at det kommer i nærmeste fremtid!

Noen der ute som vet om ett nettsted der de deler ut gratis bind?

-Sadie 

Rødt hår - yay or nay?

Hei alle søte lesere!

Noe jeg syns er dødskult er rødt hår, hvertfall plommefarge. Ble vel en mote etter Rihanna slo til med det røde håret, jeg elsket det virkelig på henne. Har vurdert å farge det slik selv, men tørr rett å slett ikke. Det sliter jo sykt på håret hvis jeg angrer, og rødt er ikke det enkleste å farge bort, dersom du gjør det permanent. Derfor er toning en fin ting, selv om det også sliter litt. Idunn her på bloggen har jo en slags plommefarge, som hun passer kjempe bra! Og hun toner det.

 

 

-Hva synes du om rødt hår?

- Elly 

Mensen

Hei dere!

Jepp, jeg skal nå blogge om mensen, rart? vi er jo bloggen utenom det vanlige så hvorfor ikke.

 

Først vil jeg si at jeg syns faktisk å ha mensen i de få dagene jeg har det er faktisk ikke et helvete som noen vil ha det til. Selfølgelig er det ikke noe gøy å då det. Føler liksom jeg ikke har den friheten på en måte. Personlig hater jeg å bruke bind, derfor bruker jeg kun tamponger. Har hørt at det her farlig og at du kan få den såkaldte tampongsyken.Noe annet jeg syns er litt trist er at både bind og tamponger kan være gangske dyrt. Finnes jo blillig merker å sånt, men der er jeg også kresen. Syns nesten det skulle bli oppfunnet gratis bind og tamponger på nett jeg altså, som gratis kondomer. Er liksom ikke vår jenters feil at vi har mensen, og må betale dyrt for å beskytte seg. Men kom over denne nettsiden her, der du kan bestille gratis tamponger, genialt spør du meg. her er hvertfall siden til dere som er interesserte her

 

Tenkte også jeg skulle fortelle om da jeg fikk mensen for første gang. Jeg var 13 år og tenkte ikke på at den kunne komme når som helst. Vi skulle på på ferie til det syderlige strøk, jeg gledet meg til varmen, solen og kunne bade. Det var dagen vi kom jeg merket at jeg hadde fått det. Jeg tenkte "helvete" skulle liksom ut å bade. Heldigvis slapp jeg under å ha det hele oppholdet. Var vel bare en gang jeg blødde. Så fikk jeg det vel fast etter noen måneder. Husker ikke eksakt hvor lang det til det tok før jeg fikk det fast. - Elly 

A different life

Hei søte.

Jeg skal skrive om et ganske vanskelig tema. Kanskje ikke for dere men for meg. 

For  omtrent 2 år siden fikk jeg verdens mest skremmende beskjed. Mamma hadde kreft i skjelettet. Hun hadde alltid vært et sunt menneske og røyket ikke. Kreften var spredd fort på kort tid og kunne ikke kureres. Få dager etter vi fikk beskjeden fortalte leger at hun kun hadde noen få uker, kanskje dager, igjen å leve. Da falt alt sammen for meg.

Hvordan skulle jeg klare meg uten min mor? Min aller beste.  Vi sto hverandre for nært. Hun kunne irritere meg og vi kunne krangle, men vi ble alltid enige, til slutt. Hun var villig til å gjøre absolutt alt for at jeg skulle ha det bra. Pappa og mamma skilte seg da jeg fortsatt var en baby. Når pappa fikk vite om dette kom han helt fra Bodø til Drammen for å være med meg. Jeg visste jo at jeg måtte flytte til ham ettersom mamma hadde kort tid igjen. 

De første dagene etter sjokket nærmest bodde jeg og pappa på sykehuset.
Omtrent en uke etter sjokket og en mislykket behandling kom en lege ut på venterommet med et uttrykk som ikke kan beskrives. Jeg visste det. Hun trengte ikke si det en gang. Jeg ville ikke høre det. De ordene.

 Hun holdt runt meg og pappa. Jeg gråt, hele dagen, hele natten, flere uker. Jeg var klar over at dette vil skje, men ikke at det skulle gjøre så vondt. Jeg hadde prøvd å forbrede meg på hvordan jeg skulle takle dette, men når det skjedde tenkte jeg ikke klart. En kan ikke sette seg inn i situasjonen, uansett. Det må oppleves for å kjennes, det har jeg erfart. 


Hele familien kom og man kunne se på ansiktsuttrykkene til familien at denne damen, min mor, var høyt elsket og ville bli dypt savnet. Begravelsen var få dager etterpå der jeg fikk hele familien, og meg selv, til å gråte for henne med en tale, før hun dro til himmelen.
Pappa flyttet fra Bodø til Drammen få uker senere for å følge meg opp der jeg hadde venner og gikk på skole.

 

Jeg savner deg så fryktelig, og det går ikke en dag uten å tenke på deg. Det er sant at med tiden blir det bedre, men du er alltid hos meg. Hver gang noen forteller at jeg ligner på deg, blir jeg så stolt, verdens fineste mamma.
Jeg elsker deg, det gjør vi alle. 

-Idunn

Et perfekt kyss?

Hei søte.

Når noen spør; "Er du flink til å kysse?" "Var han/hun flink til å kysse?" etc. 

Da lurer jeg på; Hva definerer man egentlig som et bra og perfekt kyss?

Selvfølgelig går det jo en grense over et bra og dårlig kyss, det er vel noe man kanskje bare merker. 

Et bra kyss for meg er når man ikke blir kvalt av at en tunge blir stukket langt ned i halsen, fordi gutten blir litt overivrig. Jeg syns det perfekte er når det er mykt og rolig. At tungene rører borti hverandre, og sist men ikke minst at gutten føles okay å gjøre det med, og ikke noe pinlig kyss. 

Hva er det perfekte kysset for deg?

-Sadie

Love and summer

Hva betyr navnet ditt?

Hei søte lesere.

Noe som kanskje er litt morsomt å finne ut, er hva navnet ditt egentlig betyr. Jeg satt her idag å tenkte over det, og søkte litt rundt på nettet. Jeg har jo kanskje ett litt mer uvanlig navn, i forhold til vennene mine. Sadie har jeg faktisk fått fra min oldermor som ble født og oppvokst i England. 

Navnet mitt, Sadie, kom fra hebraisk og betyr prinsesse på hebraisk. Egentlig litt søtt å tenke på, fordi kjælenavnet mitt da jeg var liten var nesten bare "prinsessa mi" av foreldrene mine. Navnet stammer også ifra Sarah. 

Noe som faktisk var veldig morsomt var dette:

A word that describes someone really cool, hawt, funny and apparently an awsome cook. She wouldn't take shit from anyone, and tends to love kids named Mike.
That sadie kid is fucking 

An awesome female who has a great sense of humor and too many friends to count. People with this namehave a habit of falling for their best friends. They can usually keep a secret, but still they love gossip.
You are such a sadie!

Det er egentlig helt skummelt rart, fordi jeg elsker å ha det morsomt, og jeg har massevis av venner jeg koser meg med dag ut og dag inn. Itillegg er jeg kokk, kun som ringehjelp, men uansett! Haha! Og jeg elsker jo sladder, er ikke av null grunn jeg har funnet tonen med blogging heller. Og nå kommer det værste av alt, bamsen min heter Mike. Den gav jeg det navnet som liten pike. Sykt ikke sant?

(Forresten, fikk en mail der noen lurte på hvordan vi uttalte navnene våre, som om det var noe hokuspokus, men "Seidi, Elli og idunn")
Hva betyr navnet ditt?
-Sadie

Milani gems

Heia alle dere søte der ute!

Søndager er på ein måte noe hærk og noe positivt. Det er rett å slett noe hærk med at butikkene er ikke åpne, okeei da, noen få, men uansett. De som kanskje har vært ute dagen før har den såkalte hangoveren. Men på en annen er det bare sykt digg å bare chille den max hjemme, sminkefri dag og gå i chilleklær. 

Men over til noe annet mer spennende. Denne Milani gems neglelakken er det mange som går rundt med, er den egentlig så fin. Joda, den er jo kul, dersom du bruker den rett hvis du skjønner. Mange som bruker den til hverdags, med joggebuske osv. Men dersom du bruker den til et kult antrekk er det ganske så kult. 

Neglelakken er stappfult med giltter. Jeg syns den er kul både alene og som "top coat" over en annen farge.
Jeg syns det er kulest dersom du tar en farge under og tar milani gems over
. Også er det mange som begynner å etterligne denne suksessen


-Hva synes du om milani gems neglelakken? 

-Elly 


Piercinger?

Hei søte lesere!

Neon andre som syns at piercinger kan være dødskult? Men samtidig litt harry? Itillegg så kan man på en måte få et lite "inntrykk" om hvordan personen er, ut i fra piercingen?

Det jeg mener er; Ei jente i 14-16 årsalderen med piercing i tunga, det får meg til å tenke på en litt fjortiss-partygirl. Ikke at jeg har noe som helst noe i mot partyjenter, for jeg kan vel kalles for det selv. 

Piercinger er i hvertfall noe som er ganske vanlig idag. Selv synes jeg det får gå en grense over antallet da. Jeg bryr meg ikke særlig om hvor mange ørepiercinger en person har. Det kan faktisk være ganske kult. Når man kommer til piercinger i ansiktet så synes jeg ikke det er så utrolig sjarmerende med en hel haug. Man bør kanskje tenke over at det vil sette merker senere i livet. Men det kan være utrolig fint å ha en i for eksempel underleppa eller nesen. Noe som jeg syns er veldig søtt, som kanskje maaange andre syns er dritharry, er personer som har piercing i smilehullene sine. Og det er jo litt uvanlig, siden det er jo de færreste (og heldigste) av oss som har smilehull. Jeg er evig mesunnelig på dem, men det er jo selvfølgelig ikke alle som kler smilehullpiercinger heller da. Men det ser faktisk utrolig herlig ut på enkelte. Hva synes du om piercinger?

-Sadie

Inspirational posts

#3 Min første gang

Hei alle søte.

Da er det min tur og fortelle min føste sex episode. Ikke så veldig spennende egentlig. Er vel slik de fleste sin første sex opplevelse er. Men skal nå fortelle om den da, men bare det jeg husker!
Jeg  var 13, og det var normalt i det miljøet jeg var i å ha det i den alderen. For å si det mildt så var jeg en sikkelig løstøs også da. Har litt dårlig tid også nå, så blir ikke så veldig lang denne hendelsen. Okeeei, det var en fest, alle som var der var vel godt brisne alle sammen. Jeg var vel den som var mest drita, og det var slik gutta utnyttet situasjonen. Dere skjønner, var et veldig stort press på guttene å ligge med jenter i tiden. Jeg gikk jo rundt som en hore om jeg må si det selv, var også den perioden jeg var en skikkelig fjortiss. Noen tykke lag med brunkrem og splæsja på med solpudder, klumpete mascara, push-up og lett kledd. Sikkelig billig for å si det slik. Var også kanskje lett på tråden. 
En gutt som jeg hadde bare sett noen få ganger på andre fester og i byen, kom bort til meg og gidde meg en drink, sikkert med ganske så mye sprit i. Vi satt i sofaen og klinte, han tok meg i hånden og gikk inn på et rom, slang meg ned i senga. Han begynte å kle av meg forsiktig, jeg var egentlig ganske usikker på hva jeg skulle gjøre, Han var liksom 17 år om jeg ikke tar feil. Og nei til de som lurte det var ikke noe voldtekt, kunne vel anmeldt han for det, men så feig er jeg ikke, jeg nøyt det så. Men Uansett jeg gjorde det jeg følte for å begynte å kle av han også, og så var i plutselig i gang, hehe ikke så mye annet å si, husker egentlig ikke så mye mer heller så. Utenom det så husker jeg at mine to andre venninner som blogger her kom stormenes inn på rommet, ble litt flau da ja.

-Elly 
 

 

Liker dere den?

Hei søte. Vi har laget oss ny header, egentlig en midlertidig en. Forsåvidt var den andre også det, men så ble vi lei av den så vi lagde en ny midlertidig.. haha, men vi jobber med en som skal bli skikkelig fin. Håper vi får det til da :)-Sadie

Go natural!

Hei søte lesere.

Hver eneste dag møter man på alle typer ungdommer. Halvparten av disse ungdommene, da snakker jeg om jenter, ser ut som om de har tryna i sminken sin. Badet, skuret, you name it.. de ser hvertfall ikke ut. Og nå tenker vel en del av dere jenter som kanskje føler dere litt truffet; "hæ, nei, det er jo fint?". Men seriøst da, gå bort til speilet å se på dere selv, det er ikke fint. 

Jeg har egentlig aldri forstått greia med all den sminken. Jeg har selvfølgelig testa det ut selv, med det var i barneskoletia, og jeg er over det stadiet for lengs. Det er da jeg blir så sykt flau, faktisk, over de som er 15+++ som kaster brunkremen i trynet, bruker den billigste og gamleste maskaraen fra h&m de har, og får de tykkeste og mest klumpete øyenvippene i mils omkrets. Og ikke nok med det så har de tissegult, langt og falskt hår, tupert som om de var med  i filmen hairspray, svarte øyenbryn som har en fasong som man nesten begynner å lure på hvilken tilstand de faktisk var i da de tegna dem. Ja, og for å ikke glemme klærne, så bruker dem de strammeste, minste og mest gjennomsiktige singlettene, så den svære, ubehagelige wonderbra-bhen skal vise godt igjennom og presse de egentlig normale puppene deres så langt opp under haka så dere skal se så fake ut som mulig. Har jeg rett eller? Ja. 

Så jenter; er det guttene dere vil imponere, så råder jeg dere til en ting. Vær naturlig. Ingenting er penere. 

Dette er pent! ^

Meninger?

-Sadie

Tastaturtøff

Noe som irriterer meg er tastaturtøffe folk. Det jeg hater mest med det er at de ikke tørr å si en dritt i virkligheten, men er så sykt frekke og tøffe bak skjermen. Jeg må rett å slett bare le når jeg ser slike tilfeller, der jeg kjenner personen som er så tøff å slenger masse dritt, og du vet så godt at den personen er sjenert, og aldri hadde tørt å si noe slikt i virkligheten. Må si at de har sunket ganske lavt ned da. 

Greit nok at jeg skriver kanskje litt mer ting bak skjermen, men da er jeg ikke frekk eller noe slik. Kommer bare mye lettere ut. Men er grenser. 

Er faktisk ikke bare de som er frekke bak tastaturet som irriterer meg, men for eksempel på facebook, der også en person er sjenert i virkligheten, men kommenterer på alt osv. Syns der er så sykt rart å se på, men helt ærlig jeg hater det også. At du skal liksom være en person som du egentlig ikke er, er bare sykt teit. 

 


 

Vær dere selv bak tastaturet!

-Elly 

#2 min første gang

Heisann!

Jeg skal da fortelle om da jeg mistet min jomfrudom. Jeg var 14 år gammel og var på fest hos en kompis.

Det var ikke meningen at det sko komme så mange, men ryktene gikk og vi ble utav kontroll kan man si. De fleste var drita fulle og ante ikke hva de gjorde. Jeg endte opp på et rom med en gutt jeg ikke ante hvem var. Vet fremdeles ikke hvem det er men har fått vite at han kommer fra Kristiansand eller noe. Det rare er at jeg husker hva som skjedde på rommet vi var på. Vi begynte å ta på hverandre og han la meg sakte ned i sengen og vi begynte å kline. Hadde ikke klær på så det endte med at vi hadde sex. Kan ikke huske følelsen, men regner da med at det var godt der og da.
Det endte med at noen bankte på døren og da avsluttet vi brådt.

 


-Idunn
 

Sexstillinger faktisk.

Hei søte. 

Fikk et spørsmål om mer innlegg om sex og slik, og bare vær forberedt, vi har flere ting på lager!

De fleste tenker sikkert "jaja, jeg tar sexen som det kommer, edru eller ikke-edru". Jeg tenker den tanken er litt dum egentlig, for når det først skjer, så vil du gjerne være litt forberedt og kunne vite hvordan dette skal foregå. Det er da stillinger kommer inn i bildet. Da angrer du nok ikke på at du har lest deg litt opp og vet hvordan dette skal gjennomføres. 

Vi kan starte med den mest vanlige; Misjonærstillingen

Jenta nederst, gutten øverst. Jentas bein spriker ved å løfte opp beina, mens gutten ligger eller står på kne.

Så er det den nesten motsatte stillingen; Ridestillingen


Gutten nederst, jenta øverst. Gutten ligger eller sitter, jenta sitter på kne eller på fotsålene. 

Hundestillingen, også kjent som doggystyle:


Jenta kan ligge, stå på kne eller stå helt oppreist. Gutten kommer inn i jenta mens han står bak henne.

Dette er da de enkleste stillingene.

Så har man stillingene for de litt mer vågale og eventyrlystne.

Ballettdanseren;


Jenta står på en for med ansiktet vendt mot mannen. Jenta vender benet rundt livet hans mens han støtter deg. 

Denne er på engelsk kalt "the om"


Han sitter med beina i kryss, jenta sitter i fanget hans og slår beina rundt ham, og de holder armene rundt hverandre.

Kringlenyp;Jenta ligger på høyre side. Mannen kneler med ett ben på hver side av hennes høyre ben. Hun krøller sitt venstre ben rundt hans venstre side.

Og husk; Nyt det!

-Jentene

Sorry bitches ;)

Hejhejhalå!

Hehe, vi har vært borte to dager, kanskje mer.. who cares? 

Neida, vi har jo selvfølgelig en grunn, hyttetur! UTEN internett!  Har dere egentlig tenk på hvor hekta ungdom idag er på internett. Det var nesten sånn her:

Sadie: Hva skal vi lage til middag da?
Idunn: Jeg leste noe som så helt himmelsk ut på matprat! Jeg skal finne oppskrifta.
Elly: åheheeh :ppp

Got it? Right, internett er faktisk nødvendig, selv på en hyttetur.. Hvem skulle trodd det for 30 år sia?

Har så noen spørsmål; Er internett viktig for deg? Klarer du deg lenge uten?

-Sadie, Idunn og Elly 

Ikke alle som har det like bra..

Hei søte. 

Jeg tror enhver skulle ønske at alle hadde det like bra og var lykkelige, men sånn er det desverre ikke. Uansett er det noen som kanskje ikke har det like bra som deg selv. På skolen, i nabolaget, i byen og overalt! 

Noen som kanskje går og er lei seg, har en klump i halsen og tårer som presser på bak i øynene. Døgnet rundt. Tenk å forestille deg selv i en slik situasjon. Det gjør vondt.

 

Ting som mobbing, både psykisk og fysisk kan være med på å knekke enhver person, uansett hvor sterk en er. Det er et ord alle burde ta seg ett minutt å tenke på; konsekvenser. Hva er konsekvensen av handlingene dine?.. Uheldigvis skjer det at konsekvensen av for eksempel mobbing fører til selvmord. Det er utrolig, utrolig trist at noe sånn skjer, for det skal det ikke, aldri. 

Å være i en slik situasjon kan tenkes å være helt forferdelig. Kanskje det føles tomt, ensomt, alene, trist.. en følelse jeg håper ingen av dere noen gang vil oppleve. Ingen fortjener å føle seg så uønsket fra menneskeheten, at noe så utenkelig skjer. Jeg skulle så gjerne ha hjulpet mennesker som ikke har det så godt. Jeg vil gjøre så mye, og det er jeg sikker på at mange flere skulle ønske. Men det jeg ville frem til var; Ikke gi opp, vinn over de svake, for du er den sterke.
Det høres sikkert veldig klisjé ut, men følg rådet, vær så snill. Ikke tap kampen, alt er mulig hvis du søker hjelp.

Sadie. 

Abort

Jeg skal blogge om et viktig tema spesielt for unge jenter. Og det er abort. 
Det finner to typer aborter og det er spontanabort og provosert abort. Spontan abort er når forsteret dør av seg selv mens provosert abort er når mennesker bevist bruker medisiner eller tar et kirugisk inngrep for å fjerne fosteret.
De siste årene har abortene i Norge ligget på ca 14 000 per år som vil si at 13 av 1000 tar abort. Tenårinsaborter  har synket de siste årene fordi det er bedre seksualundervisning på skoler og det er lettere å få tak i prevansjonmidler. 

Om man er veldig ung og har blitt voldtatt eller blitt gravid med et uhell har man kun noen få muligheter og det er å bære fram barnet eller å ta abort. Man kan også velge å bære fram barnet og gi det bort til adopsjon. Dette er en vanskelig avgjørelse for unge mennesker, også for eldre. I denne saken har kvinnen som er gravid det siste ordet i avgjørelsen. Faren har ikke lov å bestemme.

Det finnes en stiftelse som heter Amathea. De tilbyr veiledning og informasjon om valg som er knyttet til svangerskap. De har også samtaler underveis og etter svangerskapet og samtaler før og etter abort. 

For en ung tenåringsjente er synet av en postiv graviditetstest alltid vanskelig. Framtiden kan bli ødelagt. Du må snakke med foreldrene dine om dette om du er under 16 år. Man kan ta abort i skjul men vil nok alltid føle anger. Det er forskjellige meninger om abort. Tar man et liv eller er fosteret ikke utviklet til et liv enda?

Mange spørsmål rundt abort. Bare til å spørre om dere lurer på noe, så skal jeg svare så godt jeg kan.
-Idunn

 Velkommen!


B1tches » Litt utenom det vanligearkiv


Juli 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012

kategorier


Blogg
Dypere
Inspirational posts
Min første gang
Mitt første kyss
Sex

favoritter


blogg.no
Få din egen blogg!

designet er laget av:


Caroline Maria

TIL TOPPEN AV BLOGGEN
hits