Mat som gjør deg glad

Hei alle sammen!

Det kom opp et ønske om vi kunne skrive om mat som gjør deg glad. 

Og det er selvfølgelig sunn mat. Noen tenker kanskje at sukkertøy gjør det glad, det kan jo forsåvidt stemme. Spiser du litt snop, kan du bli hyper og glad. Men dette her hjelper deg ikke til å bli glad i lengden. Det gjør det jo feitere og slappere. Et sunt kosthold kan redusere plager og gjør deg gradvis gladere. Det kan også hjelpe mot deprisjoner. 

Generelt bør du sørge for å få i deg grove kornprodukter, frukt og grønnsaker, fisk og magert kjøtt. Spiser du flere små måltider i løpet av dagen, minst hver tredje til fjerde time, vil blodsukkeret holde seg stabilt og trangen til søt og usunn mat vil minskes.

Så er her maten som defintitivt gjør det glad, men kanskje ikke frister så veldig.

 ? Fisk - er rik på Omega-3 som holder humøret oppe. Kanskje ikke noen er så veldig glad i fisk, men når du tilbreder den riktig, og på laksen kan du for eksempel kryddre med krydder du liker, og ha pastasalat tilsiden. 

? Havregryn med melk er en flott start på dagen. Så kan du tilsette det du ønsker, for eksempel banan, eple eller rosiner. Frokost som dere sikkert vet dagens viktigste måltid. 


? Fyll flaska med vann. Det er veldig viktig å få i seg riktig med vann iløpet av en dag. 


? Frukt og grønnsker. 5 om dagen vet dere vel om. Noe som er lurt er å kutte opp frukten og grønnsakene. Det som også er veldig godt, er å ha en dip å ha til grønnsakene. Du trenger ikke å vær glad i grønnsker for å like det. 

? Magert kjøtt. da sikre du et tilstrekkelig inntak av en rekke næringsstoffer som du trenger. 


Dette ble jo rene slankeinnlegget, men det er hvertfall maten som gjør deg glad. 

-Elly

Én kommentar

:)

26.04.2012 kl.20:32

blogg om deres første kjæreste, første forelskelse osv!:D

Skriv en ny kommentar

B1tches » Litt utenom det vanlige

B1tches » Litt utenom det vanlige

100, Drammen

Sadie, Idunn og Elly fra Drammen. Nokså normale tenåringer, men hva i helvette skal vi med en blogg? Joda, her kommer det nok ikke noe fjortiss-shit, du bør følge med.. eller lavære..

Kategorier

Arkiv

hits