Abort

Jeg skal blogge om et viktig tema spesielt for unge jenter. Og det er abort. 
Det finner to typer aborter og det er spontanabort og provosert abort. Spontan abort er når forsteret dør av seg selv mens provosert abort er når mennesker bevist bruker medisiner eller tar et kirugisk inngrep for å fjerne fosteret.
De siste årene har abortene i Norge ligget på ca 14 000 per år som vil si at 13 av 1000 tar abort. Tenårinsaborter  har synket de siste årene fordi det er bedre seksualundervisning på skoler og det er lettere å få tak i prevansjonmidler. 

Om man er veldig ung og har blitt voldtatt eller blitt gravid med et uhell har man kun noen få muligheter og det er å bære fram barnet eller å ta abort. Man kan også velge å bære fram barnet og gi det bort til adopsjon. Dette er en vanskelig avgjørelse for unge mennesker, også for eldre. I denne saken har kvinnen som er gravid det siste ordet i avgjørelsen. Faren har ikke lov å bestemme.

Det finnes en stiftelse som heter Amathea. De tilbyr veiledning og informasjon om valg som er knyttet til svangerskap. De har også samtaler underveis og etter svangerskapet og samtaler før og etter abort. 

For en ung tenåringsjente er synet av en postiv graviditetstest alltid vanskelig. Framtiden kan bli ødelagt. Du må snakke med foreldrene dine om dette om du er under 16 år. Man kan ta abort i skjul men vil nok alltid føle anger. Det er forskjellige meninger om abort. Tar man et liv eller er fosteret ikke utviklet til et liv enda?

Mange spørsmål rundt abort. Bare til å spørre om dere lurer på noe, så skal jeg svare så godt jeg kan.
-Idunn

 

4 kommentarer

Shira Gilli

02.mar.2012 kl.00:02

Veldig fint med en blogg som tar opp viktige temaer ! :)

Stå på!

amalie

02.mar.2012 kl.14:47

Kan dere blogge mer om sex å sånn? :)
amalie: Det skal vi få til! Vi har noen spennende innlegg på lager som kanskje faller i smak :) God helg!

16.mar.2012 kl.22:39

Yo!!!!! fra Per Henrik Tollefsen :3

Skriv en ny kommentar

B1tches » Litt utenom det vanlige

B1tches » Litt utenom det vanlige

100, Drammen

Sadie, Idunn og Elly fra Drammen. Nokså normale tenåringer, men hva i helvette skal vi med en blogg? Joda, her kommer det nok ikke noe fjortiss-shit, du bør følge med.. eller lavære..

Kategorier

Arkiv

hits